Maatwerkregeling 1: Inkomstendaling

In afspraken met de gemeente Almere is een maatwerkregeling afgesproken voor huurders met een sociaal huurcontract die te maken hebben met een grote inkomensdaling en wonen in een woning met een (subsidiabele) huurprijs boven € 879,66 . De subsidiabele huurprijs bestaat uit de kale huurprijs van de woning en indien van toepassing een deel van de servicekosten. Had u geen recht op huurtoeslag, maar nu door de inkomensdaling wel, dan verlagen we de huur tot € 879,66 zodat u huurtoeslag kunt aanvragen. U kunt zich het hele jaar aanmelden voor deze regeling. U kunt ons mailen op: maatwerk@goedestede.nl.

Maatwerkregeling 2: Voorkom huurschuld

Huurders met een sociale huurovereenkomst waarvan de (subsidiabele) huurprijs boven € 879,66 ligt kunnen aanspraak maken op deze regeling. De subsidiabele huurprijs bestaat uit de kale huurprijs van de woning en indien van toepassing een deel van de servicekosten. De rekenhuur blijft intact, de te betalen huur wordt vastgesteld op € 879,66. Het verschil tussen uw "echte huur" en € 879,66 incasseren wij tijdelijk niet. U betaalt niet tot het moment dat uw situatie is veranderd of totdat wij u een goedkopere woning hebben aangeboden. Een aangeboden woning kunt u niet weigeren. U kunt ons mailen op: maatwerk@goedestede.nl.

Maatwerkregelingen

Wij hebben een aantal maatwerkregelingen ontwikkeld. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Lees dan snel verder.